3D scannen (scan to BIM)

Meten is weten! En dat zonder duimstok of rolmaat in de hand. Maar wel door gebruik te maken van geavanceerde 3D-laserscan techniek. Met 3D scannen wordt er een driedimensionale meting gemaakt van een object en/of omgeving. Het resultaat is een zeer nauwkeurige meting welke als onderlegger dient voor verdere engineering. Een methodiek wat de kwaliteit en tijd aanzienlijk ten goede komt.
Een 3D scan ontstaat door het meten van een aantal (soms een miljoen) punten per seconden. Tezamen ontstaat er een ‘wolk van punten’ (pointcloud) waarmee vervolgens een bruikbaar BIM model kan worden opgezet. Wij werken met 3D scanners van hoge kwaliteit met een bereik van ca. 80 meter (per scan).

Naast de inzet van 3D scannen op interne projecten stellen wij deze dienstverlening tevens beschikbaar voor externe partijen. De 3D scan kan daarbij tevens worden uitgewerkt tot BIM (Revit) model. Zie hiervoor ook de pagina BIM. Neem voor meer informatie over de inzet van 3D scannen voor uw project contact met ons op.
Maatwerk dat inspireert

Bent u op zoek naar de juiste partner voor uw project? Wij staan graag voor u klaar.