Escape Room The Cube

Het project “Escape Room The Cube” betrof de verbouwing van een voormalige videotheek tot een meeslepende en avontuurlijke escape room. De klant had specifieke wensen met betrekking tot de functionele indeling van de ruimtes en de technische aspecten ervan.

Het doel was om een unieke en spannende ervaring te creëren voor de spelers, waarbij ze worden ondergedompeld in een intrigerend verhaal en uitdagende puzzels moesten oplossen om te ontsnappen. D&A kreeg de taak om het functioneel ontwerp en de bouwtekeningen te verzorgen, rekening houdend met zowel de creatieve aspecten als de technische vereisten.Verder lezen…

Met nauw overleg met de klant hebben we het functioneel ontwerp opgesteld, waarbij we de wensen en eisen van de klant vertaalden naar praktische en goed doordachte ruimtelijke indelingen. Bij het opstellen van de bouwtekeningen hebben we niet alleen gelet op de esthetiek en de spelbeleving, maar ook op de technische aspecten. Geluidabsorptie was een belangrijk aandachtspunt om ervoor te zorgen dat het geluidsniveau binnen de toegestane grenzen bleef en de spelers niet werden afgeleid door externe geluiden. Daarnaast hebben we de brandveiligheid geanalyseerd en geïntegreerd in het ontwerp, met de juiste materialen en nooduitgangen om de veiligheid van de spelers te waarborgen.

Ons bureau heeft tevens de benodigde documentatie en tekeningen opgesteld voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. We hebben alle relevante informatie samengebracht om ervoor te zorgen dat aan alle vereisten werden voldaan. Na een zorgvuldige beoordeling en goedkeuring heeft de gemeente de omgevingsvergunning verstrekt, waardoor de verbouwing van de voormalige videotheek naar de adembenemende escape room kon beginnen.

Het eindresultaat is een prachtig vormgegeven, uitdagende en veilige escape room die de verwachtingen van de klant overtreft en in de loop der tijd behoorlijk is uitgebreid. Spelers worden nu ondergedompeld in een intrigerende wereld vol mysterie en spanning, waar ze hun denkvermogen en teamwork kunnen testen om te ontsnappen.

Andere projecten