Verbouw MLK Hellevoetsluis

Het project “Verbouw MLK” betreft de interne verbouwing van een twee-onder-een-kap woning, evenals de aanpak van de bijbehorende tuin. Het doel van het project was het realiseren van een verbouwing die zou bijdragen aan de verduurzaming en modernisering van de woning, met als resultaat een verhoogd leefcomfort voor de bewoners. Het project werd uitgevoerd door het D&A ontwerp en ingenieursbureau, dat dienstverlening heeft verzorgd op het gebied van BIM modelleerwerk (bouwtekeningen), technisch advies en toezicht op de uitvoeringswerkzaamheden.Verder lezen…

De opdrachtgever had duidelijke wensen met betrekking tot de verbouwing. Naast de verduurzaming en modernisering van de woning, lag de focus op het creëren van een verbouwing die zou zorgen voor een verhoogd leefcomfort. De opdrachtgever wenste een hotel chique en industrieel ontwerp, waarbij er visueel meer leefruimte zou worden gecreëerd door slim ruimtegebruik. Transparantie was een belangrijk aspect, dat werd gerealiseerd door het plaatsen van een stalen tussendeur en een vouwdeur voorzien van triple glas, over de volledige breedte van de achtergevel. Hierdoor werd niet alleen veel lichtinval mogelijk gemaakt, maar ontstond er ook een naadloze verbinding tussen binnen en buiten.

Op het gebied van installaties is er in het project Verbouw MLK een echt slim verwarmingssysteem toegepast. Dit systeem stelt de bewoners in staat om de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk te regelen, wat zorgt voor optimaal comfort en energiebesparing. Daarnaast zijn er zonnepanelen geïnstalleerd om duurzame energie op te wekken en het energieverbruik van de woning te verminderen.

In samenwerking met de opdrachtgever is het project “Verbouw MLK” succesvol afgerond, waarbij de interne verbouwing van de twee-onder-een-kap woning en de aanpak van de tuin hebben geleid tot een verhoogd leefcomfort en een moderne, duurzame woning. Met onze expertise op het gebied van BIM modelleerwerk, technisch advies en toezicht op de uitvoeringswerkzaamheden hebben we een belangrijke rol gespeeld in het realiseren van de wensen van de opdrachtgever. Het resultaat is een prachtige woning met hotel chique en industriële kenmerken, visueel meer leefruimte, een naadloze verbinding met buiten en een slim verwarmingssysteem voor optimaal comfort. Het project “Verbouw MLK” is een inspirerend voorbeeld van succesvolle samenwerking en de integratie van modern design met duurzaamheid.

Andere projecten