Zelfbouw Bollaarsdijk

Op een idyllische locatie aan de rand van Brielle wordt het project “Zelfbouw Bollaarsdijk” gerealiseerd: een vrijstaande nieuwbouw woning met de uitstraling van een bungalow/luxe chalet. D&A Ontwerp en Ingenieursbureau heeft als vertrouwde partner een prominente rol gespeeld in dit ambitieuze project, waarbij wij de opdrachtgever hebben voorzien van een uitgebreid dienstenpakket.Verder lezen…

Het traject begon met de wensen van de opdrachtgever: een woning vanaf begane grondvloer volledig opgetrokken uit houtskeletbouw (hsb). Met aandacht voor detail is de gewenste uitstraling tot stand gekomen, gebaseerd op het eigen ontwerp van de opdrachtgever. Een mooi kenmerkend element in het ontwerp is de aanwezigheid van een vide met zicht vanaf verdiepingsniveau op de woonkamer, wat bijdraagt aan de sfeer van een vakantiewoning en een gevoel van ruimte en openheid.

Als specialisten in BIM-modelleerwerk en technisch advies hebben wij het volledige proces tot start bouwwerkzaamheden begeleid. D&A heeft gedetailleerde bouwtekeningen opgesteld, waarbij er vanzelfsprekend rekening is gehouden met de geldende bouwvoorschriften en normen, zodat de woning voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

Als coördinator hebben wij een cruciale rol vervuld in de communicatie en afstemming tussen alle betrokken partijen, van de asbestdeskundige tot de constructeur, geotechnisch- en bouwfysisch adviseur.

Met alle documenten en bouwstukken in handen hebben wij vervolgens namens de opdrachtgever de aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Door onze kennis van de regelgeving en voorschriften op het gebied van bouwen, hebben wij een succesvolle vergunningsaanvraag kunnen realiseren. De betreffende gemeente heeft de vergunning verstrekt, waardoor de weg vrij was om daadwerkelijk met de bouw te starten.

Met de bouwwerkzaamheden momenteel in volle gang, wordt de langgekoesterde wens van de opdrachtgever voor een vrijstaande nieuwbouw woning werkelijkheid. Terwijl de contouren van de woning steeds duidelijker zichtbaar worden, groeit ook het enthousiasme en de verwachting voor de uiteindelijke oplevering. Met trots kijken we uit naar het moment waarop de opdrachtgever zijn droomhuis kan betrekken en volop kan genieten van het resultaat van dit bijzondere project.

Andere projecten